Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

2011.04.27

 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

Kedves Honlaplátogatók!

Ezúton kívánok Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Üdvözlettel: Magyar Rózsa

Rózsa szombaton a Házibuli vendége lesz!

2011. április 23-án, szombaton 21 órától Rózsa a Hálózat TV – Házibuli Attilával című műsorának lesz a vendége. Amennyiben van kedvetek és lehetőségetek, nézzétek!

Magyar Rózsa húsvéti szokásai

A magyar népi hagyományokat őrző énekesnő húsvéti szokásairól mesél nekünk.

Rózsa már gyermekként is nagyon élvezte a húsvéti ünnepeket.
-          Nálunk a húsvéti ünnepek mindig nagyon vidáman és boldogan teltek. Az év első olyan többnapos ünnepe, mely sok izgalmas és érdekes dolgot rejt magában. Gyermekként is nagyon élveztem ezeket a napokat, szinte minden eddigi húsvéti ünnepemhez kötődik valamilyen kedves emlék.
Az énekesnőt sem hagyták elhervadni.
-          Édesanyámmal mindig Nagypénteken vásároltuk meg a sonkát és a tojásokat, szombat este pedig cipót gyúrtunk, melyet vasárnap hajnalban Édesanyám kemencében sütött ki. Miután nővéremmel a kertben megkerestük a szüleink által elrejtett csoki tojásokat, reggeli után neki is álltunk a tojások kifestéséhez. Általában fél napos elfoglaltság volt, minden évben csodaszép tojásokat festettünk, volt hogy tojástartókat is hímeztünk. Hétfőn reggel Édesapám teli szódásszifonnal ébresztett, melyből nem sajnálta a hideg vizet. Gyors mosakodás és felöltözés után sorban fogadtunk a locsolókat. A szép és sokszor humoros versek után mindig újabb „hidegzuhany” érkezett, elhervadni senki nem hagyott minket.
Ma már Rózsa feladata a csoki tojások elrejtése.
-          Nálam régi hagyomány, hogy ünnepekkor képeslapot küldök barátaimnak, távoli rokonaimnak. Húsvétkor mindig szüleimnél gyűlik össze a család. Ma már megoszlanak a feladatok. Nővérem és keresztlányom festik a tojásokat, Édesanyám süti a cipót, én pedig a sonkát főzöm. Vasárnap reggel a család egy szem porontya mindig izgatottan fut ki a kertbe keresgélni az általam elrejtett csoki tojásokat. 3 évvel ezelőtt egy fehér kis nyuszival is megörvendeztettem keresztlányomat. Nagy meglepetés volt számára, mikor az egyik bokorban a tojás mellett a nyuszi is ott volt. Húsvét hétfőn a szokásoknak megfelelően tojással várjuk barátainkat, rokonainkat. Gyermekként mindig én álltam a sor elején, így mindig én kaptam a legtöbb hideg vizet. Ma már cselesebb vagyok, udvariasan előre engedem a család hölgy tagjait, hátha kifogy a szódásszifon, mire rám kerül a sor.

Anyáknapi lemezvásár

Hamarosan itt az anyák napja! Lepje meg Édesanyját, Nagymamáját, Szeretteit Magyar Rózsa “Édesanyám” című lemezével, mely kedvezményesen, 990 Ft + postaköltség darabáron rendelhető meg. Rendelés feladáshoz küldje el pontos postacímét a rozsa.magyar@upcmail.hu e-mail címre.

Házibuli Attilával – 2011. március 26. 21 óra

2011. március 26-án, szombaton, 21 órától Rózsa a Hálózat TV – Házibuli Attilával című műsorának lesz a vendége.

Magyar Rózsa nemet mondott az amerikai producernek

A magyar népi hagyományokat őrző énekesnőt, Magyar Rózsát egy amerikai zenei producer kereste fel a napokban.

Rózsa tiszta és őszinte személyiségével és fülbemászó dalaival rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert kis hazánkban és a határon túl is.

-          Szívből örülök, hogy az internetnek köszönhetően dalaimat napról-napra egyre több ember ismerheti meg, nemcsak hazánkban és a környező országok magyar lakta településein, hanem a föld más részein is. Sok-sok visszajelzést kapok Amerikából, Ausztráliából és Ázsiából is.

A természetes szépségű szőke énekesnő hangjával és kisugárzásával nemcsak a magyar közönséget kápráztatta el.

-          Néhány nappal ezelőtt kaptam egy e-mail-t, majd azt követően egy telefonhívást, miszerint egy amerikai zenei producer dolgozni szeretne velem. Először nem igazán értettem, hogyan jutott el hozzá a hírem, de felvilágosított, hogy Édesanyja magyar származású, általa ismerkedett meg a produkciómmal. Úgy gondolja, hogy más műfajban is megállnám a helyem, dalaihoz illene a hangom és megjelenésem.

Rózsa gondolkodás nélkül nemet mondott a csábító ajánlatra.

-           Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy másik országból szakmailag is érdeklődnek irántam, azonban szívemben és lelkemben a magyar dalokat őrzöm. Nincs is annál csodálatosabb, mikor a dalaimba foglalt érzéseimet saját anyanyelvemen adhatom tovább, szórakoztathatom vele a magyar közönséget. „Magyar szívnek magyar nóta” én ezt vallom!

A magyar zeneszerető közönség nevében állíthatjuk, egyet értünk a gyönyörűséges és tehetséges énekesnővel.